Joomla 1.5.9 ile IPB 2.3.x Nasıl Birleştirilir?
Gönderilme Tarihi : 28.02.2009 - 17:10
DB bakımından yani? İkisini Birbirine Nasıl Entegre Ederim?
Gönderilme Tarihi : 28.02.2009 - 19:25
BauLive, 28.02.2009, 17:10:00 tarihinde yazdı.
DB bakımından yani? İkisini Birbirine Nasıl Entegre Ederim?
Joomlada 4 yıldır uzmanlaştım ancak bu forum entegre sistemini halen birileri oturtamadı. Phpbb ve Rockettheme anlaşana kadar.. Şu an için sadece Phpbb3 için bir entegre var.
IPB için bir entegre plugini buldum , ancak ayarlarını hiçbir şekilde kuramadım , plugin yapımcısı , manuel installation paketini ücretli olarak dağıtıyor. Eğer illaki ver bir deneyim dersen Pm olarak iletirim sana dökümanları. Şunuda unutma bununla uğraşıcam diye 4 kez Database i mahvettim.. Local' sistemde denemende fayda var.
Gönderilme Tarihi : 01.03.2009 - 12:00
birleştirecek plugin var bbpixel de ben almıştım.Ama boşa gitti.TR karakter sorunu oluyo joomla da joomlanın uft-8 ipb nin iso-8859-9 kullanmasından dolayı
eğer joomla nın dil karakterini değiştiririm diye düşünüyosanız gizli kodlama var ben bulamadım @LPEREN'de uğraştı o da bulamadı
ipb'nin dil karakterini değiştiririm o zaman diyosunuzda bu sefer forumda tr sorun oluyo
Gönderilme Tarihi : 01.03.2009 - 16:37
spectrems, 01.03.2009, 12:00:03 tarihinde yazdı.
birleştirecek plugin var bbpixel de ben almıştım.Ama boşa gitti.TR karakter sorunu oluyo joomla da joomlanın uft-8 ipb nin iso-8859-9 kullanmasından dolayı
eğer joomla nın dil karakterini değiştiririm diye düşünüyosanız gizli kodlama var ben bulamadım @LPEREN'de uğraştı o da bulamadı
ipb'nin dil karakterini değiştiririm o zaman diyosunuzda bu sefer forumda tr sorun oluyo
Köprü ve modülleri pm ile gönderebilir misiniz sakıncası yoksa. Bu konu ilgilenmek istiyorum. Önceki sürümünde bu tür bi sorun yoktu. Belki kendi çabalarımızla bir çözüm bulabiliriz.
#5 Kayıtsız_@LpE®En_*
Gönderilme Tarihi : 01.03.2009 - 20:56
bir adet giriş formu ve hoşgeldiniz bloğu, ve bir adetde forum son konuları bu işin en kesin çözümü sanırım.
Gönderilme Tarihi : 02.03.2009 - 04:00
spectrems, 01.03.2009, 12:00:03 tarihinde yazdı.
BBpixel i bende buldum ancak son destekleyen bileşen ; "Joomla 1.5.9 & IPB 2.3.4" entegre sistem modülüydü... Onuda geçtim IPS nin resmi coder larından brandon un plugin lerini buldum denedim onuda yapamadım. Şu an tek çözüm , BBpixel in , 2.3.5 sürümünü destekleyen bileşenini yayınlaması..Onun dışında olmuyor... Yada ben beceremedim açıkcası.
İpb nin dil karakterini değiştirmenize gerek yok arakdaşlar , BB pixel in dosyalarını "notepad++" kurup oradaki convert seçeneklerinden "BOM olmadan kodla" sekmesiyle tıklayıp convert işleminden sonra kaydedin ve yeniden , ftp nize atarsanız TR karakter sorununu çözmüş olursunuz.
(Dikkat : Bazı Php dosyalarında, BOM veya ANS olabiliyor , en temizi dosyanızın yedeğini alarak convert işlemini deneyin .Zaten 4 tane convet sistemi var maximum 1 dk.nızıalır ama sorunu çözer.)
#7 Kayıtsız_kaisercrazy_*
Gönderilme Tarihi : 20.03.2009 - 22:06
Joomla+IPB bizim için hayal
Gönderilme Tarihi : 15.06.2009 - 04:32
kaisercrazy, 20.03.2009, 20:06:30 tarihinde yazdı.
konuyu gözden geçirirken dikkatimi çekti geçenlerde bir driver ararken joomla ile ipb yi entegre etmiş bi siteye rastladım. www.pcdestek.com.tr sanırım ipb sürümüde 2.3.6 siteye mail atıp nasıl kurdukları hakkında bilgi vermelerini rica ettim henüz dönüş olmadı. bi inceleyin isterseniz
+ birşey daha dikkatimi çekti anasayfada kayıt olmak isteyince ipb nin kayıt sayfası açılıyor. joomla üzerinden üye olunca (denemek için oldum) bir üye menüsü açılıyor. örneğin mesajlarıma veya kontrol panelime tıklayınca bu menü üzerinden direkt ipb bölümleri çıkıyor. bunun nasıl yapıldığını bizlerden bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
Gönderilme Tarihi : 15.06.2009 - 18:44
Bu bileşen gerçekten çok güzel. Sık sık takip ediyorum acaba IPB için bir güncelleme çıkar mı diye ama en son IPB eklentisi için destek vermeyecekleri haberini gördüm.
BU konuda bir düzenleme yapmak istiyorum. Bugün tekrar baktığımda IPB den destek göremedikleri için IPb eklentisini geliştiremediklerini yazmışlar. Sanırım Invision Power şirketi bu bileşenin geliştirilmesine yardımcı olmuyormuş. Malum para ile satılan şeyleri çok sevdiklerinden ücretsiz olan scriptlere yüzlerini çeviriyorlar.
#10 Kayıtsız_Nathan_*
Gönderilme Tarihi : 16.06.2009 - 13:49
Konuyu paylaş
| Konu | Başlatan | Durum | Son İleti Bilgisi | |
|---|---|---|---|---|

Yardım