IPBAccess: İpb 2.1.4 Hacked Yardım Lütfen... - IPBAccess

İçeriğe git

Digg Del.ico.us Slashdot Technorati furl Reddit Facebook Fark Google Magnolia Wink Yahoo Netscape
Sayfa 1 de 1
  • Konu Açamazsınız
  • Cevap Yazamazsınız

İpb 2.1.4 Hacked Yardım Lütfen...

#1 Kullanıcı sistemde değil   Blade__ 

• Üye
  • PipPip
  • Grubu: Üye
  • İletiler: 11

Gönderilme Tarihi : 24.05.2006 - 17:52

Arkadaşlar ipb 2.1.4 versiyon kullanıyorum ve hacked olayı yaşadım admin olarak girdiler ve trojan iframe eklediler ama güvenlik açığını kapatmak için patch leri bulamadım knu buradada geçmiş lütfen yardım...

http://traffmoney.biz/dl/adv608.php
eklenen ifarame linki linke girmeyin sakın

Burada konu tartışılmış ama nasıl açıkları kapatacağımı bulamadım vede açığın nereden kaynaklandığını tabii

http://forums.invisionize.com/index.php?sh...3&#entry1683763
0

#2 Kullanıcı sistemde değil   Oscar 

• Administrator
  • Galeriyi gör
  • Grubu: Yönetici
  • İletiler: 7.388
  • IPB:3.1.x

Gönderilme Tarihi : 24.05.2006 - 18:02

Muhtemelen sizin sitenize avatar yüklemesi ile ilgili bir açık nedeniyle girilmiş. Bu konu ile ilgiliyamaları forumda yayınladık fakat o yamalardan sonra Invision yeni bir paket daha çıkardı.

Sizin yapmanız gereken şey forumu 2.1.6 sürümüne güncellemek. Merak ettiğiniz başka bir konu daha varsa elimizden geleni yapmaya çalışırız.
0

#3 Kullanıcı sistemde değil   Blade__ 

• Üye
  • PipPip
  • Grubu: Üye
  • İletiler: 11

Gönderilme Tarihi : 24.05.2006 - 18:32

Tamam ozaman 2.1.6 ya yükselteyim yalnız benim forumlarda bazı eklentiler var bunların çoğu gidecek değilmi 2.1.6 ya geçince bunları kaybatmemenin bir yolu varmı acaba

birde 2.1. ya geçtikten sonra böyle bir hack olayı yaşamam heralde değilmi shoutbox 1.1 kurulu birde bunda güvenlik sorunu varmı acaba...

Birde 2.1.5 için olan türkçe dil dosyaları 2.1.6 içinde kullanılırmı eksiklik falan yaratırmı acaba

Çok teşekkürler...
0

#4 Kullanıcı sistemde değil   Oscar 

• Administrator
  • Galeriyi gör
  • Grubu: Yönetici
  • İletiler: 7.388
  • IPB:3.1.x

Gönderilme Tarihi : 24.05.2006 - 19:01

İleti görüntüleBlade__, May 24 2006, 19:32 tarihinde yazdı.

Tamam ozaman 2.1.6 ya yükselteyim yalnız benim forumlarda bazı eklentiler var bunların çoğu gidecek değilmi 2.1.6 ya geçince bunları kaybatmemenin bir yolu varmı acaba

birde 2.1. ya geçtikten sonra böyle bir hack olayı yaşamam heralde değilmi shoutbox 1.1 kurulu birde bunda güvenlik sorunu varmı acaba...
Birde 2.1.5 için olan türkçe dil dosyaları 2.1.6 içinde kullanılırmı eksiklik falan yaratırmı acaba
Çok teşekkürler...

Dil dosyalarında sorun olmaz.
Bütün eklentileriniz muhtemelen gider ama eklentileri yaparken bazı kolaylıklar olacak, mesela skinleri tekrar editlemenize gerk olmayacak ve sql üzerinde ki bilgileri kaybetmeyeceksiniz.

Hack olayı yaşamanız her zaman mümkündür onun için yayınlanan güvenlik yamalarını mutlaka takip etmezi ve yamamanız gerekmektedir.

Önemli güvenlik duyurularını zamanında forumda yayınlıyoruz zaten. Bizi takip etmeniz yeterlidir. İllegal script kullananlar bu yamaları indiremedikleri/göremedikleri için legal kullanıcı olduğumuzdan yamaları buradan paylaşıyoruz. ;)
0

Konuyu paylaş

Sayfa 1 de 1
  • Konu Açamazsınız
  • Cevap Yazamazsınız