Tags etiket eklentisi, zoninttags gibi |
Lütfen Dikkat!
Bu bölüm sadece kendi projelerimiz ile ilgili okunmaya açık bölüm o nedenle bu bölümde konu açamazsınız.
![]() ![]() |
Tags etiket eklentisi, zoninttags gibi |
06.10.2007, 13:39:23
|
|
|
IPB-Staff
Grup: Grup: IPB-Staff
İleti: 6,300 Açtığı Konu Sayısı:805 Mod Upload: 219 Katılım: 16.09.2005 Nereden: Trabzon Skin: IPBAccess v2.5 NJ2 Üye No: 1
Sunucu OS: Linux
IPB Sürüm: IPB 2.3.x Ülke :
|
Zointtags benzeri önemli etiketleri rewrite yaparak google tarafından indexlenmesini sağlayan bu eklentiyi IPB için yapmayı deneyeceğiz.
|
|
|
|
06.10.2007, 17:55:44
Son düzenleme tarihi : 06.10.2007 20:59 (uggur)
|
|
|
Moderatör
Grup: Grup: IPB-Pro
İleti: 425 Açtığı Konu Sayısı:46 Mod Upload: 0 Katılım: 20.06.2006 Nereden: Isparta Skin: IPBAccess v2.5 NJ2 Üye No: 1,234
IPB Sürüm: IPB 2.3.x |
Evet güzel bir eklenti olacaktır fakat bence bu tag sisteminin nasıl olacağına bağlı. Ipb için tag sistemi yapıldı http://www.essentialcoding.com/tags.html henüz tam incelemedim fakat ben tag sistemleri için şöyle düşünüyorum. Yeni konu açılırken etiket giriliyor (tag) ve forumda istenilen yerde bu kelimeler gösteriliyor buraya kadar tamam fakat örneğin küresel ısınma konulu bir makale için küresel ve ısınma kelimelerini girdik. Eğer site.com/forum/kuresel ve site.com/forum/isinma şeklinde 2 etiket oluşturup, küresel ısınma makalesi bu 2 bağlantıda yer alırsa bunun yararı olacağını düşünmüyorum. Çünkü elimizde toplamda 3 farklı url ve 1 makale olacak. Dolayısıyla googlebotun bu durumdan pek hoşlanacağını sanmıyorum. Ama şu şekilde olursa daha iyi olur bence. Bu küresel ısınma konulu makalemizin ilk xx karakteri site.com/forum/kuresel ve site.com/forum/isinma bağlantısında yer alıp devamını okumak için linke tıklayın mantığı olursa daha yararlı olur. Yani tag sisteminde ana içeriğin ilk xx karakteri yer alıcak. Bu olayıda şu şekilde düşünmekteyim. İlk xx karakter ana metne göre farklı olacak googlebotun gözünde çünkü bu özet yol gösterici olacaktır. (Haber sitelerinin ana sayfaları gibi) Aynı zamanda bu etiket urlsi zamanla küresel ve isinma kelimesinde değer kazanacak, ana makaleye link verdikleri için ana makale google serpde (arama sonuç sıralaması) daha yukarılara çıkacak. Çünkü seo mantığında, edilen backlinkler içeriğe göre değer kazanır. Örneğin sağlık siteniz var, başka bir sağlık sitesinden link alırsanız, cep telefoncu sitesinden aldığınız linkten kat kat fazla katkısı oluyor. Yani aynı veya benzer içeriği işleyen urllerden bağlantı almak daha faydalıdır.
Evet benim konudaki şahsi fikrim budur. Yorumlara, tartışarak daha iyisini yapmaya açık bir konu. Herkes fikrini belirtirse hem oscar hocamıza yardımcı oluruz hemde oraya çıkacak üründen maximum fayda görebilme şansımız olur. Ayrıca burada bu konu hakkındaki admin düşüncelerini dile getirmiş ve bende o şekilde düşünüyorum. tag urlsi konunun tamamını içerirse bunun yararlı olmayacağını düşünüyorum. "I dislike multiple input fields like that. " demiş ordaki admin, birde bu tag eklentisi sunucuya + yük getirmeyecek şekilde programlanması gerekli sanırım. Çünkü seo eklentileri az yada çok bir şekilde sunucuya yük bindirmekte.
Diğer bağlantılar ve kaynak sayfalar :
http://www.essentialcoding.com/tags.html http://communityseo.com/forums...;view=findpost&p=5519 |
|
|
|
06.10.2007, 18:03:37
|
|
|
IPB-Staff
İleti: 6,300 Açtığı Konu Sayısı:805 Mod Upload: 219 Katılım: 16.09.2005 Nereden: Trabzon Skin: IPBAccess v2.5 NJ2 Üye No: 1
|
Evet güzel bir eklenti olacaktır fakat bence bu tag sisteminin nasıl olacağına bağlı. Ipb için tag sistemi yapıldı http://www.essentialcoding.com/tags.html henüz tam incelemedim fakat ben tag sistemleri için şöyle düşünüyorum. Yeni konu açılırken etiket giriliyor (tag) ve forumda istenilen yerde bu kelimeler gösteriliyor buraya kadar tamam fakat örneğin küresel ısınma konulu bir makale için küresel ve ısınma kelimelerini girdik. Eğer site.com/forum/kuresel ve site.com/forum/isinma şeklinde 2 etiket oluşturup, küresel ısınma makalesi bu 2 bağlantıda yer alırsa bunun yararı olacağını düşünmüyorum. Çünkü elimizde toplamda 3 farklı url ve 1 makale olacak. Dolayısıyla googlebotun bu durumdan pek hoşlanacağını sanmıyorum. Ama şu şekilde olursa daha iyi olur bence. Bu küresel ısınma konulu makalemizin ilk xx karakteri site.com/forum/kuresel ve site.com/forum/isinma bağlantısında yer alıp devamını okumak için linke tıklayın mantığı olursa daha yararlı olur. Yani tag sisteminde ana içeriğin ilk xx karakteri yer alıcak. Bu olayıda şu şekilde düşünmekteyim. İlk xx karakter ana metne göre farklı olacak googlebotun gözünde çünkü bu özet yol gösterici olacaktır. (Haber sitelerinin ana sayfaları gibi) Aynı zamanda bu etiket urlsi zamanla küresel ve isinma kelimesinde değer kazanacak, ana makaleye link verdikleri için ana makale google serpde (arama sonuç sıralaması) daha yukarılara çıkacak. Çünkü seo mantığında, edilen backlinkler içeriğe göre değer kazanır. Örneğin sağlık siteniz var, başka bir sağlık sitesinden link alırsanız, cep telefoncu sitesinden aldığınız linkten kat kat fazla katkısı oluyor. Yani aynı veya benzer içeriği işleyen urllerden bağlantı almak daha faydalıdır. Evet benim konudaki şahsi fikrim budur. Yorumlara, tartışarak daha iyisini yapmaya açık bir konu. Herkes fikrini belirtirse hem oscar hocamıza yardımcı oluruz hemde oraya çıkacak üründen maximum fayda görebilme şansımız olur. Ayrıca burada bu konu hakkındaki admin düşüncelerini dile getirmiş ve bende o şekilde düşünüyorum. tag urlsi konunun tamamını içerirse bunun yararlı olmayacağını düşünüyorum. "I dislike multiple input fields like that. " demiş ordaki admin, birde bu tag eklentisi sunucuya + yük getirmeyecek şekilde programlanması gerekli sanırım. Çünkü seo eklentileri az yada çok bir şekilde sunucuya yük bindirmekte. O zaman senin dediğine göre zonittags bir işe yaramıyor, yani senin düşüncenle ters düşüyor. (IMG:http://www.ipbaccess.com/forum/style_emoticons/default/Thinking.gif)
Diğer bağlantılar ve kaynak sayfalar :
http://communityseo.com/forums...;view=findpost&p=5519 http://www.ipbaccess.com/forum.../default/Thinking.gif |
|
|
|
06.10.2007, 18:09:15
Son düzenleme tarihi : 06.10.2007 21:10 (uggur)
|
|
|
Moderatör
Grup: Grup: IPB-Pro
İleti: 425 Açtığı Konu Sayısı:46 Mod Upload: 0 Katılım: 20.06.2006 Nereden: Isparta Skin: IPBAccess v2.5 NJ2 Üye No: 1,234
IPB Sürüm: IPB 2.3.x |
O zaman senin dediğine göre zonittags bir işe yaramıyor, yani senin düşüncenle ters düşüyor. (IMG:http://www.ipbaccess.com/forum/style_emoticons/default/Thinking.gif) Yani bu bi şekilde botlar için site içerisinde sirkülans yaratıyordur bu açıdan faydası var. Siteyi kullanan kullanıcılara içeriğe erişmede kolaylık sağlıyor bu açıdan da faydası var. Dediğim gibi şu faydası da olabilir : QUOTE Yani tag sisteminde ana içeriğin ilk xx karakteri yer alıcak. Bu olayıda şu şekilde düşünmekteyim. İlk xx karakter ana metne göre farklı olacak googlebotun gözünde çünkü bu özet yol gösterici olacaktır. (Haber sitelerinin ana sayfaları gibi) Aynı zamanda bu etiket urlsi zamanla küresel ve isinma kelimesinde değer kazanacak, ana makaleye link verdikleri için ana makale google serpde (arama sonuç sıralaması) daha yukarılara çıkacak. Çünkü seo mantığında, edilen backlinkler içeriğe göre değer kazanır. Ama genel olarak benim izah ettiğimin haricinde googlebot adına çok faydalı olabileceğini sanmıyorum. |
|
|
|
06.10.2007, 18:13:14
|
|
|
IPB-Staff
|
Tamam o zaman, faydalı bir şey değilse konuyu kapatıyorum.
Uğraşmaya değmez o zaman. |
|
|
|
![]() ![]() |