IPBAccess: Forum Hk. - IPBAccess

İçeriğe git

Digg Del.ico.us Slashdot Technorati furl Reddit Facebook Fark Google Magnolia Wink Yahoo Netscape
Sayfa 1 de 1
  • Konu Açamazsınız
  • Cevap Yazamazsınız

Forum Hk.

#1 Kayıtsız_CANCAN_*

• Grubu: Misafir

Gönderilme Tarihi : 06.04.2006 - 23:14

Arkadaşlar forumun alt yolunu kullanmak istemiyorum, yani direk adres girilince kişinin karşısına çıksın, ancak bunu yapmak için tam olarak nasıl yapacağımı şaşırdım, yani şimdi dosyaları forum klasöründen kesip dışarımı alayım? eğer öle yapılacaksa kurulan foruma bir zarar gelmezmi ? yani tamamı hep /forum/ klasörü altında çalıştı şimdiye kadar, veya direk çalıştırmanın başka bir yolu varsa nedir ?
0

#2 Kullanıcı sistemde değil   Oscar 

• Administrator
  • Galeriyi gör
  • Grubu: Yönetici
  • İletiler: 7.388
  • IPB:3.1.x

Gönderilme Tarihi : 06.04.2006 - 23:35

İleti görüntüleCANCAN, Apr 7 2006, 00:14 tarihinde yazdı.

Arkadaşlar forumun alt yolunu kullanmak istemiyorum, yani direk adres girilince kişinin karşısına çıksın, ancak bunu yapmak için tam olarak nasıl yapacağımı şaşırdım, yani şimdi dosyaları forum klasöründen kesip dışarımı alayım? eğer öle yapılacaksa kurulan foruma bir zarar gelmezmi ? yani tamamı hep /forum/ klasörü altında çalıştı şimdiye kadar, veya direk çalıştırmanın başka bir yolu varsa nedir ?

Doğru anladıysam;

Forum içinde portal kullanacaksanız forum dizini veya başka bir dizin zorunludur. Forumu kök dizine kurmak isterseniz sadece ayarları biraz değiştirmeniz yeterlidir.

Ayarları burada;
ACP->TOOLS & SETTINGS->General Configuration
0

#3 Kayıtsız_CANCAN_*

Gönderilme Tarihi : 06.04.2006 - 23:44

İleti görüntüleOscar, Apr 7 2006, 00:35 tarihinde yazdı.

Doğru anladıysam;

Forum içinde portal kullanacaksanız forum dizini veya başka bir dizin zorunludur. Forumu kök dizine kurmak isterseniz sadece ayarları biraz değiştirmeniz yeterlidir.

Ayarları burada;
ACP->TOOLS & SETTINGS->General Configuration

Hayır abi, portal sevdasından vazgeçtim :D direk adres girildiğinde forum kişinin karşısına çıksın istiyorum...
0

#4 Kullanıcı sistemde değil   Oscar 

• Administrator
  • Galeriyi gör

Gönderilme Tarihi : 07.04.2006 - 00:01

İşte onu anlattım üstteki mesaj da. :D
0

#5 Kayıtsız_CANCAN_*

Gönderilme Tarihi : 07.04.2006 - 00:18

Abi orada boşta kalan sadece iki ayar kalmış bunlardan biri Caching PATH öteki ise Image URL, Ben iyisimi işin doğrusunu anlatayım, bir ara yine böle bişey denemk istediğimde Caching PATH ayarından adresi yazdığımda forumu bir türlü geri getrmeyi beceremediğim için sil baştan yapmak zorunda kaldım :D bunun doğru yolu neyse abi birzahmet yazabilirsen iyi olur, ogün bugündür bu General Configuration ayarlardan tırsıyorum, bunca şey yaptım silinip gitmesine gönlüm razı olmuyor :D
0

#6 Kullanıcı sistemde değil   Oscar 

• Administrator
  • Galeriyi gör

Gönderilme Tarihi : 07.04.2006 - 01:26

İleti görüntüleCANCAN, Apr 7 2006, 01:18 tarihinde yazdı.

Abi orada boşta kalan sadece iki ayar kalmış bunlardan biri Caching PATH öteki ise Image URL, Ben iyisimi işin doğrusunu anlatayım, bir ara yine böle bişey denemk istediğimde Caching PATH ayarından adresi yazdığımda forumu bir türlü geri getrmeyi beceremediğim için sil baştan yapmak zorunda kaldım :D bunun doğru yolu neyse abi birzahmet yazabilirsen iyi olur, ogün bugündür bu General Configuration ayarlardan tırsıyorum, bunca şey yaptım silinip gitmesine gönlüm razı olmuyor :D

Seni ilgilendiren bölüm sadece;
Upload URL ve Path to 'upload' directory

Bu satırların karşılarındaki linkleri önce bir yere kopyala unutmamak için, sonra bu linkerin içindeki "forum/" satırını çıkat. Arada iki tane "//" kalmamasına dikkat et hepsi bu.

Caching PATH Satırını ben hiç kullanmadım, zaten gereğide yok.
0

#7 Kayıtsız_CANCAN_*

Gönderilme Tarihi : 07.04.2006 - 01:44

İleti görüntüleOscar, Apr 7 2006, 02:26 tarihinde yazdı.

Seni ilgilendiren bölüm sadece;
Upload URL ve Path to 'upload' directory

Bu satırların karşılarındaki linkleri önce bir yere kopyala unutmamak için, sonra bu linkerin içindeki "forum/" satırını çıkat. Arada iki tane "//" kalmamasına dikkat et hepsi bu.

Caching PATH Satırını ben hiç kullanmadım, zaten gereğide yok.

Abi dediğin gibi yaptım ama olmadı :blush: kök dizindeki indexide kaldırdım bide öyle denedim yine olmadı, hata bunun neresinde anlamadım
0

#8 Kullanıcı sistemde değil   Oscar 

• Administrator
  • Galeriyi gör

Gönderilme Tarihi : 07.04.2006 - 02:13

config dosyasında bir satır daha var değişmesi gereken açınca görürsün zaten. Bir de reseller kullanıyorsan apache ayarlarından forum klasörü tanıtılmış olabilir.
0

#9 Kayıtsız_CANCAN_*

Gönderilme Tarihi : 07.04.2006 - 02:53

abi önce kendime bi yuh çekeyim (yuh), bu config dosyasını bir bulabilsem bakacamda nerde bu dosya ? ftpde öle bir dosya yok, nerdeyse hepsine baktım...
0

#10 Kullanıcı sistemde değil   Oscar 

• Administrator
  • Galeriyi gör

Gönderilme Tarihi : 07.04.2006 - 04:15

İleti görüntüleCANCAN, Apr 7 2006, 03:53 tarihinde yazdı.

abi önce kendime bi yuh çekeyim (yuh), bu config dosyasını bir bulabilsem bakacamda nerde bu dosya ? ftpde öle bir dosya yok, nerdeyse hepsine baktım...

Forum ana dizininde conf_global.php
$INFO['board_url'] karşısındali linki de değiştir.
0

#11 Kayıtsız_CANCAN_*

Gönderilme Tarihi : 07.04.2006 - 10:32

İleti görüntüleOscar, Apr 7 2006, 05:15 tarihinde yazdı.

Forum ana dizininde conf_global.php
$INFO['board_url'] karşısındali linki de değiştir.

Zafer abi onuda yaptım ama bişe değişmedi, şaşırdım kaldım valla, aslında bu benim için önemli bir konu, senin dediğinden çıkmamaya çalışıyorum ama apache konusuna çok uzak olduğumdan kurcalamak istemiyorum, bunu başka bir yolu olabilirmi ? yoksda artık siteye bi index gibi bişe yaparım foruma giriş ordan tıklanınca olur :blush: http://www.IPBAccess...tyle_emoticons/default/xyxthumbs.gif
0

Konuyu paylaş

Sayfa 1 de 1
  • Konu Açamazsınız
  • Cevap Yazamazsınız